Kengät ja sandaalit

Jalkaterän mittaus

Helpoin tapa varmistaa, että tilaamasi jalkine on oikeankokoinen jalkaasi, on ottaa mitta jalkaterästä. Parhaiten tämä käy niin, että menet seisomaan paperin päälle ja pyydät ystävääsi piirtämään jalkaterän kuvan paperille. Eri valmistajilla on hieman erilaiset mittataulukot ja koot saattavat hieman vaihdella eri valmistajien välillä. Mikäli jalkaterissä on pituuseroa, on valinta tehtävä isomman jalan mukaan.  Mikäli on kyseessä hieman haasteellisempi tilanne jaloissa niin päkiän leveys on myös hyvä mitata. Jos jaloissa on voimakasta turvotusta, on hyvä ottaa mitta myös jalkapöydän korkeudesta. Muista huomioda kokovalintaa tehdessä käyntivara, joka on suositeltavaa olla 0,5cm-1cm. Mikäli epäilet kokoasi, niin laita tilauksen yhteyteen maininta jalkosisi pituudesta niin täällä osataan sitten vielä tilanne tarkistaa.

Ole myös rohkeasti yhteydessä jos jokin asia mietityttää! Tunnen oman myymäläni mallit ja olen monenlaisiin tilanteisiin törmännyt. haasteet kuitenkin kenkäasioissa ovat hyvin samankaltaisia, joten oikea ratkaisu löytyy juurikin sillä, että mallit ovat minulle tuttuja.

Mephisto Mobils Ergonomic

Mikä tekee tästä sarjasta niin miellyttävän? Tätä selittäviä seikkoja ovat erittäin huolella valitut, kestävät materiaalit.

MOBILS Ergonomic sarjan kengissä on erikoisleveä lesti, joka tuo kenkiin erinomaista mukavuutta. Kengät sekä sandaalit ovat kauttaaltaan pehmustettu.

Kengissä on välipohja, jonka materiaali on luonnonlateksista tehty vaahto. Välipohja takaa ainutlaatuisen, pehmeän kävelyn. Tätä rakennetta käytetään sekä sandaaleissa että kengissä. Tämä ominaisuus minimoi ihanteellisesti selkään, selän välilevyihin ja niveliin kohdistuvaa kuormitusta. Lateksivaahdosta tehty pohjallinen suojaa myös jalan arkoja alueita, kantapäätä, päkiää ja akillesta hiertymiltä. MEPHISTOn pohjallinen on ihanteellisesti muotoiltu, joka tukee jalan luontaisia muotoja.

MOBILS ERGONOMIC sarjan kengistä pohjallisen voi irroittaa, jolloin sen saa helposti puhdistettua. Tuloksena on jalan hyvä hygienia ja kengän pitkä käyttöikä. Pohjallisen irroittaminen mahdollistaa myös ihanteellisesti oman henkilökohtaisesti valmistetun pohjallisen käytön. Näin ei henkilökohtaisen pohjallisen vuoksi tarvitse ottaa yhtä tai jopa kahta numeroa isompaa kenkää. Liian pitkä kenkä tekee siitä epämukavan ja aiheuttaa turhaan jalkateriin epämiellyttäviä hankaumia. Mallistossa on myös jalkineita sekä sandaaleja, joissa on erinomaisina ominaisuuksina rullaava sekä kiertojäykkä pohja.

Ihastut – ehkä jopa rakastut!

Mephisto

Heitä hyvästit särkeville jaloille ja vaihda MEPHISTOn mukavuuteen!

MEPHISTO on ranskalainen kengänvalmistaja. Se on upea yhdistelmä perinteistä käsityötaitoa ja kehittyneitä teknisiä ominaisuuksia. Kaikki on alkanut vuonna 1965 Sarrebourgissa, Ranskassa. Vuosikymmenien kuluessa MEPHISTOsta on tullut arvostettu naisten ja miesten kenkien brändi, joka tunnetaan ympäri maailmaa. MEPHISTO-tuotteet sisältävät omaperäisiä innovaatioita ja ratkaisuja. Perustaja-omistajan, Martin Michalin, intohimo on ollut kehittää maailman paras ja mukavin kenkä. Hän on pitänyt tiukasti kiinni tästä tavoitteestaan ja on luonut MEPHISTOn ja sen yritysfilosofian. Tätä tavoitetta toteutetaan yhdessä yrityksen henkilöstön ja yhteistyöyritysten kanssa.

MEPHISTO käyttää korkealaatuisia materiaaleja ja tarjoaa poikkeuksellista mukavuutta. Kengät ja sandaalit soveltuvat lestiltään erinomaisesti suomalaiseen jalkaan.

MEPHISTO-kengät ja SOFT-AIR teknologia

Miksi MEPHISTO-kengät ovat sitten niin erityisen mukavia? Sitä selittää tuo edellä mainittu SOFT-AIR teknologia. Se vähentää kävelyn iskujen vaikutuksen minimiin. Tämän rakenteen tuloksena nivelet ja selkärangan välilevyt eivät rasitu. Kävely on kuin pehmoisella sammalpedillä.

MEPHISTO on päättänyt jatkaa MEPHISTO-kenkien valmistusta yksinomaan omissa tehtaissaan Ranskassa ja Portugalissa halpamaakilpailusta huolimatta. Tällä MEPHISTO pystyy varmistamaan jalkineissa huippulaadun. Yhdessä tutkimus- ja kehitystyön tuloksena on ainutlaatuista mukavuutta kengän käyttäjille.

MEPHISTO on saanut ainoana kenkävalmistajana useamman kerran Ranskan parhaan kenkämerkin palkinnon.

MEPHISTO jalkineissa yhdistyvät tyylikkyys, viimeistelty laatu sekä käyttömukavuus. Ihastut varmasti, ehkä jopa rakastut!

Mephisto Sano

Kaikki Sano malliston jalkineet valmistetaan erittäin rullaaviksi. Pohjarakenteessa huomioidaan myös iskunvaimennus sekä kiertojäykkyys. Rullaava kenkä tukee ns. oikeaoppista askellusta, varvastyöntövaihetta. Askellus usein muuttuu väärällä tavalla vartaloa kuormittavaksi, jos on kipua jalkaterässä. Tämä on erinomainen kenkävalinta jos esimerkiksi isonvarpaan tyvinivelessä vihoittelee nivelrikko.

Birkenstock

Nykyään Birkenstock on yksi Euroopan suurimmista kenkätehtaista; kenkiä viedään Saksasta yli 100 maahan ja niitä valmistetaan vuosittain toistakymmentä miljoonaa paria! Menestyksen salaisuutena on pohjan muotoilu ja parhaat mahdolliset raaka-aineet yhdistettynä länsi-saksalaiseen huippuosaamiseen.

Birkenstock jalkineita valmistetaan kahta eri lestin leveyttä: kapeaa ja leveää. On tärkeää, että jalka mahtuu kunnolla jalkineeseen siten, että jalka lepää hyvin lestin päällä, jolloin kenkä ei hankaa. Näin jalan lihakset pääsevät työskentelemään parhaiten, eikä jalka ole ikävästi puristuksissa. Yleensä naisen jalalle sopii kapea lesti ja miehelle leveä lesti.

Birkenstockin jalkineiden ja tukipohjallisten kokomitoitus on suhteellisen reilu, joten oikean koon  voit varmistaa mittaamalla jalkasi.

PodoWell

PodoWell jalkineissa on huolella valitut materiaalit. Mallit ovat tilavalestisiä, saumattomia ja keveitä. Useat mallit voi pestä koneellisesti 30°C:ssa.  Tällöin suosittelemme pesupussin käyttöä. Koko valintaa tehdessä, huomioi että tämä on hieman tavanomaista lyhyempi mitoitukseltaan.

Promena

Promena on kotimainen työjalkine, jota valmistetaan Oriveden Hirsilässä. Valikoimista löytyy niin naisten kuin miesten jalkineita ja useissa eri väreissä. Kaikissa Promenan jalkineissa on irroitettava ja konepesun kestävä pohjallinen. Jalkineissa on mahdollista käyttää omaa henkilökohtaista pohjallista. Pohjallisia on saatavilla myös erikseen.

Värit : Valkoinen, punainen, musta, pinkki, sininen ja niiden yhdistelmät.

Koot :34-46

Vinkki: Kenkien tilauksen yhteydessä tilaa jo vaihtopohjallinen, suosittelen pohjallista jossa on hieman voimakkaampi muotoilu (Tuotenro 8001). Vaihtopohjallinen antaa jalallesi hieman erilaista kuormitusta työpäivän aikana sekä pidentää kengän käyttöikää.

Kokonumeroa vastaava jalkaterän pituus. Huomioi vähintään 0,5 cm käyntivara.

34=22,6 cm 35=23,3 cm 36=24,0 cm 37=24,7 cm 38=25,3 cm 39=26,0 cm 40=26,7 cm 41=27,3 cm 42=28,0 cm 43=28,7 cm 44=29,3 cm 45=30,0 cm 46=30,7 cm

Varomed

Florett on saksalainen kenkävalmistaja, joka on toiminut jo 60 vuotta kenkien parissa. Varomed sarja syntyi vuonna 1997 jolloin tuli tarve kehittää jalkine, jossa on ratkaisuja monenlaiseen tarpeeseen. Tästä sarjasta löytyy erinomaisia ratkaisuja haasteelliseenkin jalkaan. Malleja on H 1/2 lestistä aina laajaan L-lestiin saakka. Kaikissa jalkineissa on pehmeä ja saumaton Dialino materiaali. Sandaalit ovat pestävissä 30asteessa, pesupussin käyttö on suositeltavaa.

H-lesti on hieman tavanomaista lestiä tilavempi

K-lesti Tilava lesti, soveltuu erinomaisesti jos hieman turvotusta

L-lesti Voimakkaasti turvonneeseen jalkaa

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.