Kengät ja sandaalit

Mephisto Mobils Ergonomic

Mikä tekee tästä sarjasta niin miellyttävän? Tätä selittäviä seikkoja ovat erittäin huolella valitut, kestävät materiaalit.

MOBILS Ergonomic sarjan kengissä on erikoisleveä lesti, joka tuo kenkiin erinomaista mukavuutta. Kengät sekä sandaalit ovat kauttaaltaan pehmustettu.

Kengissä on välipohja, jonka materiaali on luonnonlateksista tehty vaahto. Välipohja takaa ainutlaatuisen, pehmeän kävelyn. Tätä rakennetta käytetään sekä sandaaleissa että kengissä. Tämä ominaisuus minimoi ihanteellisesti selkään, selän välilevyihin ja niveliin kohdistuvaa kuormitusta. Lateksivaahdosta tehty pohjallinen suojaa myös jalan arkoja alueita, kantapäätä, päkiää ja akillesta hiertymiltä. MEPHISTOn pohjallinen on ihanteellisesti muotoiltu, joka tukee jalan luontaisia muotoja.

MOBILS ERGONOMIC sarjan kengistä pohjallisen voi irroittaa, jolloin sen saa helposti puhdistettua. Tuloksena on jalan hyvä hygienia ja kengän pitkä käyttöikä. Pohjallisen irroittaminen mahdollistaa myös ihanteellisesti oman henkilökohtaisesti valmistetun pohjallisen käytön. Näin ei henkilökohtaisen pohjallisen vuoksi tarvitse ottaa yhtä tai jopa kahta numeroa isompaa kenkää. Liian pitkä kenkä tekee siitä epämukavan ja aiheuttaa turhaan jalkateriin epämiellyttäviä hankaumia. Mallistossa on myös jalkineita sekä sandaaleja, joissa on erinomaisina ominaisuuksina rullaava sekä kiertojäykkä pohja.

Ihastut – ehkä jopa rakastut!

Mephisto

Heitä hyvästit särkeville jaloille ja vaihda MEPHISTOn mukavuuteen!

MEPHISTO on ranskalainen kengänvalmistaja. Se on upea yhdistelmä perinteistä käsityötaitoa ja kehittyneitä teknisiä ominaisuuksia. Kaikki on alkanut vuonna 1965 Sarrebourgissa, Ranskassa. Vuosikymmenien kuluessa MEPHISTOsta on tullut arvostettu naisten ja miesten kenkien brändi, joka tunnetaan ympäri maailmaa. MEPHISTO-tuotteet sisältävät omaperäisiä innovaatioita ja ratkaisuja. Perustaja-omistajan, Martin Michalin, intohimo on ollut kehittää maailman paras ja mukavin kenkä. Hän on pitänyt tiukasti kiinni tästä tavoitteestaan ja on luonut MEPHISTOn ja sen yritysfilosofian. Tätä tavoitetta toteutetaan yhdessä yrityksen henkilöstön ja yhteistyöyritysten kanssa.

MEPHISTO käyttää korkealaatuisia materiaaleja ja tarjoaa poikkeuksellista mukavuutta. Kengät ja sandaalit soveltuvat lestiltään erinomaisesti suomalaiseen jalkaan.

MEPHISTO-kengät ja SOFT-AIR teknologia

Miksi MEPHISTO-kengät ovat sitten niin erityisen mukavia? Sitä selittää tuo edellä mainittu SOFT-AIR teknologia. Se vähentää kävelyn iskujen vaikutuksen minimiin. Tämän rakenteen tuloksena nivelet ja selkärangan välilevyt eivät rasitu. Kävely on kuin pehmoisella sammalpedillä.

MEPHISTO on päättänyt jatkaa MEPHISTO-kenkien valmistusta yksinomaan omissa tehtaissaan Ranskassa ja Portugalissa halpamaakilpailusta huolimatta. Tällä MEPHISTO pystyy varmistamaan jalkineissa huippulaadun. Yhdessä tutkimus- ja kehitystyön tuloksena on ainutlaatuista mukavuutta kengän käyttäjille.

MEPHISTO on saanut ainoana kenkävalmistajana useamman kerran Ranskan parhaan kenkämerkin palkinnon.

MEPHISTO jalkineissa yhdistyvät tyylikkyys, viimeistelty laatu sekä käyttömukavuus. Ihastut varmasti, ehkä jopa rakastut!

Mephisto Allrounder

MEPHISTOn Allrounder mallisto aktiiviseen arkeen!
 
Allrounder on MEPHISTOn urheilullinen mallisto liikkuvalle ihmiselle. Innovatiivisuus ja mukavuus yhdistyvät tyylikkäällä tavalla Allrounder-mallistossa. Allrounder malliston jalkineissa on erinomainen rullaavuus sekä pohjan iskunvaimennus.

Mephisto Sano

Kaikki Sano malliston jalkineet valmistetaan erittäin rullaaviksi. Pohjarakenteessa huomioidaan myös iskunvaimennus sekä kiertojäykkyys. Rullaava kenkä tukee ns. oikeaoppista askellusta, varvastyöntövaihetta. Askellus usein muuttuu väärällä tavalla vartaloa kuormittavaksi, jos on kipua jalkaterässä. Tämä on erinomainen kenkävalinta jos esimerkiksi isonvarpaan tyvinivelessä vihoittelee nivelrikko.

No products found which match your selection.

Birkenstock

Nykyään Birkenstock on yksi Euroopan suurimmista kenkätehtaista; kenkiä viedään Saksasta yli 100 maahan ja niitä valmistetaan vuosittain toistakymmentä miljoonaa paria! Menestyksen salaisuutena on pohjan muotoilu ja parhaat mahdolliset raaka-aineet yhdistettynä länsi-saksalaiseen huippuosaamiseen.

Birkenstock jalkineita valmistetaan kahta eri lestin leveyttä: kapeaa ja leveää. On tärkeää, että jalka mahtuu kunnolla jalkineeseen siten, että jalka lepää hyvin lestin päällä, jolloin kenkä ei hankaa. Näin jalan lihakset pääsevät työskentelemään parhaiten, eikä jalka ole ikävästi puristuksissa. Yleensä naisen jalalle sopii kapea lesti ja miehelle leveä lesti.

Birkenstockin jalkineiden ja tukipohjallisten kokomitoitus on suhteellisen reilu, joten oikean koon  voit varmistaa mittaamalla jalkasi.

PodoWell

PodoWell jalkineissa on huolella valitut materiaalit. Mallit ovat tilavalestisiä, saumattomia ja keveitä. Useat mallit voi pestä koneellisesti 30°C:ssa.  Tällöin suosittelemme pesupussin käyttöä. Koko valintaa tehdessä, huomioi että tämä on hieman tavanomaista lyhyempi mitoitukseltaan.

Xensible stretchwalker

Uusi tekninen Xensible stretchwalkerin ajantasaistettu oivallus kehitettiin Hollannissa 10 vuotta sitten. Jalkineen askelkuormitusta muuttava ominaisuus perustuu japanilaiseen Geta-sandaalin tasapainoperiaatteeseen. Sandaalin keskellä on korko, jokahaastaa tasapainojärjestelmää uudella tavalla.

Tämä muuttuja yhdessä kanta- ja päkiävaimennusmateriaalin kanssa, muuttaa askelkuormitusta joka askeleella. Jalkineen tekninen pohjaratkaisu on vertaansa vailla, kun halutaan aktivoida kävelyn kuormitussuhteita kokonaiskuormituksesta keventävään suuntaan. Erityisen onnistunut Xensible jalkinevalinta on askelkipuisille, joiden kävelyä haittaa esimerkiksi nivelkivut polvissa, lonkissa tai alaselässä.

Kokonaiskuormituksen keveneminen painoakantavilta niveliltä selittyy juuri jalkineen pohjassa olevalla korkopalalla. Askelkuormituksen jarruttava lihasaktivaatio muuttuu nopeammin supistavaksi lihastyöksi askeleen keskivaiheessa, kun kehonpaino osuu keskikorolle. Supistava lihastyö on jarruttavaa lihastyötä matalaenergisempää ja siten kokonaisaktivaatiota keventävää.

Xensible-jalkineen stretch nimitys tulee myös patentoidusta, venyvästä nahkainnovaatiosta. Jalkineen päällinen siis mukautuu jalkaterän muutoksille saumattoman ja venyvän nahkamateriaalin ansiosta.

Xensible -jalkineiden vaikuttavuudesta Suomessa tehdyt tutlimukset 2018.

Tutkimus 1. Subjektiivinen kyselytutkimus kävelykipujen mahdollisista muutoksista 3 kuukauden käyttökokemuksen perusteella. 

Tutkimuksessa kysyttiin 12 perusterveeltä suomalaiselta yli vuoden kestäneiden, kroonistuneiden jalkaterä- ja nilkan kävelykipujen mahdollisia muutoksia Xensible jalkineiden säännöllisellä 3 kuukauden käytöllä. Muita hoitavia toimenpiteitä tutkimusaikana ei saanut käyttää. Tutkittavien keskiikä oli 54,5 vuotta. Naisia oli 5 ja miehiä 7.

Kyselypalautteissa tutkimuksen osallistuneet antoivat seuraavat palautteet: 90% koki hyötyneensä jalkineiden käytöstä suhteessa kävelyaikaiseen askelkipuun. Yli 90% halusi jalkineen omikseen tutkimuksen jälkeen. Seurantaa jatketaan vuoden ajan.Tutkimuksen trendi näyttäisi olevan:

  • kipu vähenee
  • jalkaterän ja nilkan jäykkyys helpottuu
  • jalan toiminnallisuus helpottuu

Kyselytutkimuksesta vastaa jalkaspesialisti/fysioterapeutti Jarmo Kari yli 2000 kliinisen asiakaspalautteen suunnasta (Turku, Salo, Pori 2016-2018)

Sioux

No products found which match your selection.

Varomed

Florett on saksalainen kenkävalmistaja, joka on toiminut jo 60 vuotta kenkien parissa. Varomed sarja syntyi vuonna 1997 jolloin tuli tarve kehittää jalkine, jossa on ratkaisuja monenlaiseen tarpeeseen. Tästä sarjasta löytyy erinomaisia ratkaisuja haasteelliseenkin jalkaan. Malleja on H 1/2 lestistä aina laajaan L-lestiin saakka. Kaikissa jalkineissa on pehmeä ja saumaton Dialino materiaali. Sandaalit ovat pestävissä 30asteessa, pesupussin käyttö on suositeltavaa.

H-lesti on hieman tavanomaista lestiä tilavempi

K-lesti Tilava lesti, soveltuu erinomaisesti jos hieman turvotusta

L-lesti Voimakkaasti turvonneeseen jalkaa

Waldläufer

No products found which match your selection.

Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24%. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.