Alaraajafysioterapia

Miksi ja miten?

Ihminen ottaa päivittäin tuhansia kävelyaskeleita ja jalat ovatkin yksi tärkeimmistä kehonosista, sillä niiden päällä vietetään paljon aikaa. Kipu jaloissa, polvissa, lonkissa tai jopa selässä kertoo, että alaraajojen toiminnassa on jotain häiriötä. Jalkojen alueen ongelmat saattavat heijastua koko kehoon, jolloin tarvitaan alaraajafysioterapiaa.
Alaraajafysioterapia perustuu huolelliseen alkututkimukseen, jossa kartoitetaan alaraajojen nivelten ja lihasten toimintaa sekä miten alaraajat toimivat yhteen muun kehon kanssa. Tutkimisen tarkoituksena on löytää syy oireiden takana. Alaraajafysioterapiassa selvitetään aina myös tukipohjallisten tarve sekä keskustellaan kenkien merkityksestä.

Tutkimisen jälkeen laaditaan henkilökohtainen harjoitusohjelma, ja lisäksi tarvittaessa tehdään manuaalista käsittelyä esim. liikkuvuuden edistämiseksi.

Alaraajafysioterapeutti Terhi Jokela pitää vastaanottoaan Ergonovitan tiloissa:
Lue lisää Terhistä ja hänen tarjoamistaan fysioterapiapalveluista.

 

Alaraajafysioterapia
Vaivaako vaivasenluu, kantapääkipu tai polvikipu? Alaraajafysioterapiassa selvitetään syyt oireiden taustalta, laaditaan nousujohteinen kuntoutussuunnitelma sekä ohjataan yksilölliset harjoitteet.

MoveSole -kävelyanalyysi
MoveSole -älypohjallisilla tutkitaan kävelyä ja analysoidaan painopisteiden kulkeutumista askeltaessa. Mittaus tapahtuu asiakkaan omilla kengillä, joihin älypohjalliset asetetaan. Mittaus tapahtuu joko sisätiloissa tai ulkona. Kävelyanalyysissa tarkastellaan alaraajojen kuormitusta sekä kävelyn symmetriaa. Älypohjallisia pystytään myös käyttämään symmetrisen kävelyn opettamisessa. Jos oireet esiintyvät erityisesti juuri kävellessä tai juostessa, suositellaan kävelyanalyysia tehtäväksi.

Footbalance Medical -tukipohjalliset
Tukipohjalliset ovat oiva apuväline alaraajojen kuntoutuksessa. Tukipohjallisilla voidaan ohjata jalkojen toimintaa sekä vähentää kipuja liikkuessa. Ennen pohjallisten teettämistä tehdään huolellinen arviointi niiden tarpeesta.

Hinnasto

Alaraajafysioterapia ensikäynti 75min 78€ (70€)
Alaraajafysioterapia 60 min 67€ (59€)
Kävelyanalyysi 45 min 50€
Faskiahieronta 60min 54€
Yksilölliset tukipohjalliset 90-120€ (+35€ työ)
Kävelyanalyysi terapian yhteydessä +15€

Fysioterapiassa voi käydä kertakäynnin tai mahdollisuus on myös 5-10 kerran paketteihin, jolloin yhdelle käynnille tulee edullisempi hinta.
Lääkärin lähetteellä KELA-korvaus 8€ / kerta, jonka voi hyödyntää myös paketteihin. Vastaanotolle voi tulla myös ilman lääkärin lähetettä.
Fysioterapiaa sekä faskiahierontaa voi maksaa myös e-Passin Hyvinvointipassilla.
Liikuntaetuja ei voi näihin hyödyntää.

HUOMIO! Mahdolliset peruutukset tulee tehdä tekstiviestillä 24 h ennen varattua aikaa. Peruuttamattomista ajoista tai alle 24 h perutuista ajoista veloitamme 50 % palvelun hinnasta. Sairastapaukset katsotaan tilannekohtaisesti.